Szent Erzsébet Út Alapítvány,

3950 Sárospatak, Szent Erzsébet út 13.

Adószám: 19331650-1-05

Kérjük tisztelt pártolóinkat, hogy személyi jövedelemadójuk bevallásakor a társadalmi szervezeteknek adható 1%-ot ajánlják fel alapítványunk számára!Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnökségének hivatalos programjaként kétnapos nemzetközi online konferenciát szervez a Szabadtéri Néprajzi Múzeum mint a Kulturális Útvonalak magyarországi szakmai koordinátora.

A konferencia elsődleges célja a kulturális útvonalak “lassú”, ökoturisztikai lehetőségeinek bemutatása és népszerűsítése. A szervezők a szakmai tanácskozáson jó gyakorlatok

megosztásával inspirációt szeretnének nyújtani a világjárvány utáni időkre is a kulturális útvonalak fenntartói és közösségei számára.2021. április 17-én elhunyt Köteles László komlóskai polgármester                                                                                                      Köteles László komlóskai polgármester. Milyen komolyan hangzó cím ez, ahhoz képest, hogy sokunknak Köteles Laci voltál és maradsz azután is, hogy megdöbbenéssel fogadtuk halálod hírét - bár amióta tudtunk betegségedről, sokan hordoztunk imáinkban. Sokan, hiszen a korintusiakhoz írt levél szavaival mondhatnánk: mindenkinek mindene lettél.Kedves Zarándokok, akikkel közösen várjuk, hogy a Szent Erzsébet Útra indulhassunk!

Az elmúlt egy hónapban több megkeresést is kaptunk telefonon, e-mailben, melyekben arról érdeklődtök, hogy a szokásos pünkösdi zarándoklat, mely már tavaly is elmaradt, idén megrendezésre kerül-e?Sor került a Magyar zarándokutak c. kötet online bemutatójára a Kossuth Kiadónál.

Itt lehet megtekinteni a Barna Gábor néprajzkutató-szerkesztővel és Beer Miklós em. váci püspökkel készült beszélgetést:

https://www.facebook.com/kossuthkiado/videos/1107845579648865
Megjelent a magyarországi zarándokutakat - köztük a Szent Erzsébet Utat is - bemutató reprezentatív kötet a Kossuth Kiadó gondozásában.

https://www.kossuth.hu/konyv/5386/magyar-zarandokutak?fbclid=IwAR24Ip5JRiB72IHOuVb2jGGntcsQzodwzoJ4Z0QqJ6xFQhsB95DZuDOfqRc
Seiten