Nyitólap

Szent Erzsébettel Sárospatakról – Kassára - English

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A PÜNKÖSDI ZARÁNDOKLATRÓL

A csoport a pünkösd hétfői szentmisét követő áldással indul a Szent Erzsébet Zarándoklatra.

A zarándoklat programja:
Első nap: Sárospatak – Komlóska 
Második nap: Komlóska – Erdőhorváti - Regéc
Harmadik nap: Regéc – Telkibánya
Negyedik nap: Telkibánya - Hollóháza – Füzér
Ötödik nap: Füzér – Kassa 

 • Pünkösdhétfőn a szentmise 10:30 órakor kezdődik a sárospataki Bazilikában. A szentmise előtt, a Szent Erzsébet Házban (Szent Erzsébet u. 13., a Bazilika mellett)  mindenki elhelyezheti a nagy csomagját, mert délután onnan szállítják tovább Komlóskára, ahol az első éjszakát töltjük. A misén már túraruhában és kis hátizsákkal veszünk részt. A kis zsák javasolt tartalma: ebédszendvicsek, víz, esőkabát, sapka/kendő a nap ellen, ezen túl az egyéni szükséglet szerinti dolgok. Aki 12 órára érkezik Sárospatakra, jöjjön a Szent Erzsébet Házba és szintén helyezze el itt a nagy csomagját. A Szent Erzsébet Ház a szentmise alatt is nyitva lesz! 
   
 • A napok „lelki programját” a napindító gondolat, a személyes ima, a csend (délelőtt és délután 1-1 óra), a megosztások és a szentmise adja. 
   
 • A napi táv kb. 16-25 km, az utolsó napon 34 km. A tájékoztató végén a térképeken feltüntettük a napi távokat és a szintkülönbségeket. 
   
 • Élelmezés: minden nap biztosítunk egyszeri meleg vacsorát a szálláshelyünkön. Útközben hideg élelemről mindenki maga gondoskodik.  Az utat érintő településeken lehetőség lesz hideg élelmet vásárolni (kenyér, sajt, szalámi, zöldségek). 
   
 • Túrafelszerelés: hálózsák, elemlámpa, kulacs, kés vagy bicska, pohár, jól bejáratott lábbeli (nem árt, ha van egy tartalékcipő is a csomagban az időjárási körülmények tapasztalatai alapján), nap ellen sapka, esőkabát, kullancs- és szúnyogriasztó. Ajánlatos két hátizsákot hozni. A nagyobbikat autó szállítja, a kisebbikben csak a napi felszerelést kell vinni (étel, esőkabát, kulacs, pohár). 
   
 • Ezeken kívül ajánlott még: vitaminok (főleg magnézium), szőlőcukor, svédcsepp, sebtapasz.
   
 • Egyéni gyógyszereiről mindenkinek önállóan kell gondoskodni!
   
 • A részvételi díj - amelyet mindig az adott évben számolunk ki -, tartalmazza a szállás költségeket, a napi meleg vacsorát, a csomagszállítás költségeit és a visszautat Kassáról Sárospatakra. 
   
 • A zarándoklatnak lesz lelki vezetője.
   
 • A zarándoklat elsősorban a lelki elmélyülést szolgálja Szent Erzsébet életén keresztül. Minden este lesz szentmise, napközben lehetőség van gyónásra, lelki beszélgetésre, a természetben zarándokolva délelőtt és délután hosszabb csend időszakot tartunk. 

A zarándoklatra az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni:

Szent Erzsébet Ház
3950 Sárospatak, Szent Erzsébet út 13.
Tel/fax.: +36 /47 /314 - 107
Email: info@szenterzsebetut.hu

www.szenterzsebetut.hu

A részletes útvonal, az egyes napok térkép-szelvényei, valamint a napi GPS track-ek a fenti "Szent Erzsébet útÚtvonal" menüpont alól érhetők el.

Nike SneakersJordan Ανδρικά • Summer SALE έως -50%