Bakancslistán a Szent Erzsébet Út

Bakancslista. Ismerős a filmcím? Ez a szó a film által vált fogalommá. A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni, meg akar nézni az életben, mielőtt feldobná a „bakancsot”.

Innen kölcsönözte fotópályázatának címét az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület, amelyet a Zempléni Tájvédelmi Körzet megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából hirdetett meg. 

A szakértő zsűri által legjobbnak ítélt fotók bekerülnek az egyesületük által készülő, Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alap pályázatából finanszírozott „Zemplén Bakancslistája” című képeskönyvbe.

A pályázat célja volt, hogy a Zempléni Tájvédelmi Körzet és a tájegység értékeire felhívja a figyelmet. Az Abaújba és Zemplénbe érkező turisták számára képes gyűjtemény formájában kézbe adható legyen, mit érdemes megnézni, ha tájegységünkbe látogatnak.

A pályázatra zarándoktársunk, Kőszeginé Tóth Judit is küldött be természetfotókat. Közöttük volt több olyan kép, amelyet az Úton fotózott. Ezek közül az egyik elnyerte a szakértőkből álló zsűri tetszését, II. helyezést ért el. 

A szerkesztők érdeklődését felkeltette a téma, kértek még fotókat, így a könyvben két oldalon tud bemutatkozni a Szent Erzsébet Út. Igen, ezt az utat látni kell, végig kell menni: "Ha meg akarod tapasztalni a természet termékenyítő csendjét, találkozni szeretnél a saját történelmi múltaddal, ha közelebb akarsz kerülni önmagadhoz és a másik emberhez”

A könyv megjelentetését a Zempléni Tájvédelmi Körzet napjára, 2014 tavaszára tervezik. Érdeklődve várjuk.

 

Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->