Egyre népszerűbb a Szent Erzsébet Zarándokút

Idén 2. alkalommal szervezett utat a Szent Erzsébet Zarándokút Alapítvány a Sárospatakot Kassával összekötő 120 km-es zarándokúton. A második út is szerencsésnek mondható, hiszen sem baleset, sem betegség nem árnyékolta be azt az öt napot, amely alatt Zemplén legszebb tájain át együtt, gyalogosan áthaladtak…

Égi áldást kétszer is kaptak - az indulás és az érkezés napján - de az sem vette el a jókedvüket. Az út nagy részét szép időben gyalogolták végig, gyönyörködve a nyár eleji, viruló természetben, a napsütötte, lankás hegyoldalakban, nem beszélve a zempléni várakról, Regécről és Füzérről, aminek emléke mindenkiben örökre megmarad, hasonlóan az erdei tisztásokon történt, vagy az éjszakába nyúló beszélgetések emlékéhez.

A résztvevők mind ezek mellett kiemelték az érintett falvak lakosságának szeretetét, ahogy fogadták a településükön áthaladó, vagy ott megszálló zarándokokat. Sok helyen kínálták őket étellel, itallal, máshol pedig kórus énekelt a tiszteletükre.

A zarándokok köszönetüket fejezik Gábor atyának, aki nagyon felkészülten és elhivatottan vezette a zarándoklatot, és az út végén örömmel ismerkedtek meg a fiatal József atyával, akit két éve a sárospataki görög katolikus templomban szenteltek pappá.

A résztvevők ez úton is köszönetet mondanak a számukra nagyon sokat adó zarándoklatért a Szent Erzsébet Zarándokút Alapítvány munkatársainak és személy szerint Dr.Szabó Irénnek, aki nagyon sokat tesz azért, hogy a sárospataki Szent Erzsébet kultusz méltó legyen Sárospatak szülöttéhez, akit az egész világon ismernek, aki annyi embernek adott példát rövid, de tartalmas életével.

További fotók - indulás >>>

További fotók - Komlóskáig>>>

További fotók - Regécig>>>

További fotók - Telkibányáig>>>

További fotók - Füzérig>>>

További fotók - Kassáig>>>

További fotók - Kassai Dóm>>>


Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->