Közös imádság a menekültekért

Az elmúlt hónapok eseményei mindenkit megérintenek. A menekültek ezreinek látványa mindenkiben gondolatokat ébreszt. Most nem a vegyes érzelmek a fontosak, hanem, hogy imádkozzunk, úgy, ahogy Kocsis Fülöp metropolita is kér bennünket: "Imádkozunk hazánkért, imádkozunk családjainkért, imádkozunk a menekültekért, és azokért is, akik más céllal indultak útnak. Imádkozzunk állami és egyházi vezetőinkért, hogy helyes döntéseket hozzanak. Kérjünk önmagunk számára is megvilágosítást, hogyan tudjuk teljesíteni Ferenc pápánk kérését, hogy minden egyházközség fogadjon be menekülteket. Nem maradhatunk tétlenek, de minden tettünk az Istenhez forduló imádságból kell, hogy vegyen irányt és erőt." 

Szeptember 14-én, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, minden katolikus templomban közösen imádkoznak az üldözött keresztényekért, és mindazokért, akik menekülni kényszerülnek hazájukból. Az országos imanapot Erdő Péter bíboros és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hírdette meg.

A sárospataki bazilikában a 9.00 órakor kezdődő szertartáson, a Szent Péter és Szent Pál görögkatolikus templomplomban pedig a 17.30 órakor kezdődő liturgián emlékeznek meg róluk.

Mindenható Mennyei Atyánk!



Te az embert a saját képedre és hasonlatosságodra teremtetted. Rábíztad a világot, de rábíztad egymás szolgálatát is.

Add meg Szentlelked segítségével, hogy megszűnjön a birtoklás és a hatalomvágy utáni esztelen hajsza a világban, hogy ezáltal az emberek biztonságban élhessenek országukban, háború és félelem nélkül, építve az Isten által ránk bízott világot és szolgálva egymást családjukban és a hivatásukban – ahogyan ezt a szolgálatot szent Fiad megmutatta nekünk.

Add, hogy megszűnjön az öldöklés és a kizsákmányolás, az álvallások és elferdített tanok köntösébe bújtatott kegyetlenkedés és megszülessen az áldott béke.

Add, hogy minden ember a saját hazájában üldöztetés nélkül élhessen és dolgozhasson, a gyerekeknek pedig megnyílhassanak az iskolák, hogy ismét tanulhassanak.

Add, hogy elhagyott otthonaikba hazatérhessenek az emberek és felépíthessék lerombolt templomaikat.

Add, hogy ne az erőszak, a gyűlölet vezesse a szent Fiad vére által megváltott emberiséget, hanem a szolgálat, a szeretet, az áldozatvállalás és az alázat. Ámen



Miatyánk, Üdvözlégy.


Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->