Krisztus a Jó pásztor, aki vezeti nyáját, így a zarándokokat is.

2013. február 11-én nyílt meg Budapesten a zarándokoknak otthont adó ZarándokPont. A jezsuita rend által fenntartott és üzemeltetett szellemi központban a Párbeszéd Házában ezentúl otthonra talál minden zarándokúthoz tartozó és egyéni vándor. A hat zarándok egyesület, melyek képviseltetik magukat a következő: Gyöngyök Útja, Szent Jakab Út, Szent Erzsébet Út, Szent Márton Út, Magyar Zarándok Út és Mária Út.

Az átadó ünnepség szentmisével kezdődött, melyet Vértesaljai László jezsuita szerzetes mondott, aki a ZarándokPont szülőatyja. Homíliájában elmondta, hogy: „A térképünk, iránytűnk maga a Szentlélek. Ő vezet bennünket. Mindannyian Krisztushoz tartozunk, az Ő zarándoktársai akarunk lenni. S bár különböző felekezetből érkezünk is, ebben egyek vagyunk.  Krisztus követői leszünk, megyünk utána. Ahogy az egész egyház zarándokol itt a földön Krisztust követve, úgy zarándokolunk vele mi is. Célunk a mennyei Jeruzsálem.”
Ez a nap a Katolikus Egyházban a Betegek Világnapja is, így beszédében arra is felhívta a figyelmet, hogy mindannyian – így vagy úgy – betegek vagyunk. „A betegek számára nyílik egy hajlék, hiszen mindannyian rászorulunk Isten kegyelmére. Hiszem, hogy engem is meggyógyíthat.”
Prédikációja végén megjegyezte még, hogy a jelenlévő zarándokok honfoglalást is végeznek, hiszen lett egy otthonuk, ahova másokat is hívnak és várnak. Ábrahám és Sára sírhelyére utalva elfoglaljuk azt a pár négyzetmétert, ami ugyan kicsinek tűnik, de nagy dolgokat lehet kihozni belőle. 
A szentmisét követően a megjelentek kis agapéja után bemutatkozott a leendő irodavezető Ocsovai Mária, aki beszélt az iroda nyitva tartásáról, elérhetőségeiről, s a már működő közös honlapról is. 
A zarándokirodában felváltva mind a hat zarándokút képviselői várják a zarándokolni vágyókat. Felvilágosítást adnak az utakról és információval, gyakorlati tudnivalókkal segítik az érdeklődőket.
 
 
Nyitva tartás: minden héten hétfőn, szerdán és csütörtökön 
17.00 - 20.00 óra között.
Cím: Budapest, VIII. kerület,
Horánszky utca 22, földszint 6.
 

Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->