A nagy tervek és a nagy találkozások kezdete: helyszíne a ZARÁNDOKPONT!

2013. január 23. szerdától a Párbeszéd Házán (Budapest, Horánszky u. 20.) belül a jezsuita rendtartomány ad helyet a hat magyar zarándokegyesület közös irodájának. Mind a hat zarándokcsoport képviseltette magát egy-két fővel. Vértesaljai László atya mutatta meg az új irodát, majd elvitt bennünket a jezsuiták rendházán belül egy kis terembe, - mely a későbbiekben találkozási helyünk lesz - hogy megbeszéljük a további teendőket. Imával kezdtük a tervezgetést, és együttlétünk végére szépen kialakultak, összeálltak a terveink. Megbeszéltük, hogy kiknek lesz engedélye az irodakulcs felvételére, ki lesz az iroda állandó titkára, milyen gyakorisággal lesz nyitva, kik látnak el önkéntes szolgálatot, akár két csapat is képviselheti egyszerre a saját egyesületét.

Terveink a következők: az iroda hivatalos átadására február 11 - én, hétfőn este 18.00-kor kerül sor. Előtte 17.00-kor Vértesaljai László atya szentmisét mutat be a zarándokpont sikeres működéséért a jezsuita rendház kápolnájában.

Heti 3x3 órában: hétfőn, szerdán és csütörtökön az egyesületek képviselői lesznek az irodában, 17.00- és 20.00 óra között.

Szeretnénk hamar megtanulni, és naprakészen tudni a többi zarándokegyesület arculatát, terveit is, hogy arról hitelesen tudjuk majd tájékoztatni az érdeklődőket, velük beszélgetve és információkat adva arra is rátalálni közösen, hogy a kérdezőnek éppen melyik zarándokút felel meg a legjobban.

Ehhez az egyesületek saját szórólapjaikkal, ismertető füzeteikkel és az egyéb tájékoztató eszközökkel szerelik fel a napokban az irodát. A számítógépen megtalálható zarándok-honlapok tanulmányozása és annak a fontos ismertetőkkel való feltöltése is sürgős feladatunk lesz.

A Szűzanya segítségében bízva bátran vágunk bele ezekbe a számunkra csodálatosan kinyíló lehetőségekbe, hogy minél több zarándokolni vágyóval ismertethessük meg a Magyarországon található és a hazánkon áthaladó zarándokútjainkat, szakrális és búcsújáró helyeinket.

Nagy bizakodással és reménnyel nézünk a ZARÁNDOKPONT iroda működése elé, ahol szeretnénk békében és egyetértésben magunkból a legjobbakat nyújtani.Kérjük olvasóink, hallgatóink, támogató imáit az iroda hathatós működéséhez, hogy hitelesen tudjuk szolgálni a zarándoklás ügyét, és várjuk a testi-lelki töltekezésre vágyó útnak indulók érdeklődését bármilyen zarándok kérdéssel kapcsolatban a ZARÁNDOKPONTON.


Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->