Pünkösdhétfői zarándoklat felhívás

2013. május 20-án, a pünkösdhétfői szentmisét követő áldással indul az idei Szent Erzsébet Zarándoklat.

A zarándoklat programja:

Első nap: 2013. május 20. – Pünkösdhétfő: Indulás a hagyományos pünkösdhétfői szentmisét követően, kb. 13 órakor. Útvonal: Sárospatak – Bodrogolaszi - Komlóska

Második nap: 2013. május 21.  Komlóska – Erdőhorváti - Regéc

Harmadik nap: 2013. május 22.  Regéc – Telkibánya

Negyedik nap: 2013. május 23.  Telkibánya - Hollóháza – Füzér

Ötödik nap: 2013. május 24. Füzér – Kassa 

Előreláthatólag este 18 órára érkezünk Kassára. A szentmisét követően lehetőség van városnézésre. A Sárospatakra visszautazóknak transzfert biztosítunk. Aki marad, annak segítünk szállást találni Kassán. A Budapestre visszautazóknak egyénileg kell megoldani az utazást. Lehetőségek: Budapestre Miskolcon keresztül reggel 6:10 és este 18:03 órakor indul vonat a kassai pályaudvarról, illetve visszautazás Sárospatakra és onnan másnap vonattal Budapestre. 

A zarándoklat várható költsége: 13 000,- Ft. Ez tartalmazza a 4 éjszakai szállást, a 4 meleg vacsorát, a napi transzferek költségét (a zarándoklat alatt csak a napi csomagot visszük magunkkal, a nagy csomagokat autó szállítja) és a visszautat Kassáról Sárospatakra, aki azt igényli.

A napközbeni élelemről mindenki saját maga gondoskodik. Az utat érintő falvakban lehetőség van hideg élelmiszert vásárolni. 

A zarándoklatnak hagyományosan Tóth Gábor atya, füzéri plébános lesz a lelkivezetője. A zarándoklat elsősorban a lelki elmélyülést szolgálja Szent Erzsébet életén keresztül. Minden este lesz szentmise, napközben lehetőség van gyónásra, lelki beszélgetésre, a természetben zarándokolva délelőtt és délután hosszabb csend időszakot tartunk. 

A zarándokcsoport 15-20 fős. Regisztráció a jelentkezések sorrendjében történik.

A jelentkezés határideje: 2013. május 1.A zarándoklatra az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni:

Kóbori Mária

Szent Erzsébet Ház

3950 Sárospatak, Szent Erzsébet út 13.

Tel/fax.: +36 47 314 107

Email: info@szenterzsebetut.hu

www.szenterzsebetut.hu


Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->