Pünkösdkeddi zarándoklat felhívás

Kedves Zarándoktársak!

A Pünkösdhétfői zarándokcsoport elérte a 20 fő létszámot, ezért 21-én kedden indítunk egy másik csoport. Ennek a felhívását a mellékletben találhatjátok. Legyetek szívesek továbbítani ismerőseiteknek, barátaitoknak.

Június 22-én családosoknak szervezünk zarándoklatot. Ez annyiban fog eltérni a hagyományos pünkösditől, hogy 5 nap helyett 6 nap alatt fogjuk megtenni az utat a zarándoklaton résztvevő gyerekek miatt. Ennek is hamarosan elkészül a felhívása, de addig  is terjesszétek az ismerőseitek körében.

 

2013. május 21-én, zarándoklat indul a Szent Erzsébet Úton.

 

 
A zarándoklat programja:
 
Első nap: 2013. május 21. Sárospatak – Bodrogolaszi - Komlóska
Második nap: 2013. május 22.  Komlóska – Erdőhorváti - Regéc
Harmadik nap: 2013. május 23.  Regéc – Telkibánya
Negyedik nap: 2013. május 24.  Telkibánya - Hollóháza – Füzér
Ötödik nap: 2013. május 25. Füzér – Kassa 
Előreláthatólag este 18 órára érkezünk Kassára. A szentmisét követően lehetőség van városnézésre. A Sárospatakra visszautazóknak transzfert biztosítunk. Aki marad, annak segítünk szállást találni Kassán. A Budapestre visszautazóknak egyénileg kell megoldani az utazást. Lehetőségek: Budapestre Miskolcon keresztül reggel 6:10 és este 18:03 órakor indul vonat a kassai pályaudvarról, illetve visszautazás Sárospatakra és onnan másnap vonattal Budapestre.  
A zarándoklat várható költsége: 13 000,- Ft. Ez tartalmazza a 4 éjszakai szállást, a 4 meleg vacsorát, a napi transzferek költségét (a zarándoklat alatt csak a napi csomagot visszük magunkkal, a nagy csomagokat autó szállítja) és a visszautat Kassáról Sárospatakra, aki azt igényli.
 A napközbeni élelemről mindenki saját maga gondoskodik. Az utat érintő falvakban lehetőség van hideg élelmiszert vásárolni. 
A zarándoklat elsősorban a lelki elmélyülést szolgálja Szent Erzsébet életén keresztül. Minden este lesz szentmise, napközben lehetőség van gyónásra, lelki beszélgetésre, a természetben zarándokolva délelőtt és délután hosszabb csend időszakot tartunk. 
A zarándokcsoport 15-20 fős. Regisztráció a jelentkezések sorrendjében történik.
A jelentkezés határideje: 2013. május 1.
A zarándoklatra az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni:
Kóbori Mária
Szent Erzsébet Ház
3950 Sárospatak, Szent Erzsébet út 13.
Tel/fax.: +36 47 314 107

Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->