Szent Erzsébettel Sárospatakról – Kassára, a Pünkösdhétfőn induló zarándklatunkhoz információk

- Május 20-án, Pünkösdhétfőn a szentmise 10:30 órakor kezdődik a sárospataki Bazilikában. A szentmise előtt, a Szent Erzsébet Házban (Szent Erzsébet u. 13., a Bazilika mellett)  mindenki elhelyezheti a nagy csomagját, mert délután onnan szállítják tovább Komlóskára, ahol az első éjszakát töltjük. A misén már túraruhában és kis hátizsákkal veszünk részt. A kis zsák javasolt tartalma: ebédszendvicsek, víz, esőkabát, sapka/kendő a nap ellen, ezen túl az egyéni szükséglet szerinti dolgok.     Aki 12 órára érkezik Sárospatakra, jöjjön a Szent Erzsébet Házba és szintén helyezze el itt a nagy csomagját. A Szent Erzsébet Ház a szentmise alatt is nyitva lesz

- A napok „lelki programját” a napindító gondolat, a személyes ima, a csend (délelőtt és délután 1-1 óra), a megosztások és a szentmise adja.
- A napi táv kb. 16-25 km. Utolsó napon 34 km.
- Élelmezés: minden nap biztosítunk egyszeri meleg vacsorát a szálláshelyünkön. Útközben hideg élelemről mindenki maga gondoskodik.  
- Túrafelszerelés: hálózsák, elemlámpa, kulacs, kés vagy bicska, pohár, jól bejáratott lábbeli (nem árt, ha van egy tartalékcipő is a csomagban a jelenlegi időjárási körülmények tapasztalatai alapján), nap ellen sapka, esőkabát, kullancs- és szúnyogriasztó. Ajánlatos két hátizsákot hozni. A nagyobbikat autó szállítja, a kisebbikben csak a napi felszerelést kell vinni (étel, esőkabát, kulacs, pohár). 
- Ezeken kívűl ajánlott még: vitaminok (főleg magnesium), szőlőcukor, svédcsepp, sebtapasz.
- Egyéni gyógyszereiről mindekinek önállóan kell gondoskodni!
- A zarándoklat részvételi díja a szállás költségeket illetve a napi meleg vacsorát.
- A szállások a következőképpen alakulnak: május 20-án, hétfőn este Komlóskán az  Általános Iskolában, 21-én kedden, Regécen a Veronika Panzióban, 22-én szerdán Telkibányán a 2. számú Ifjúsági Táborban, 23-án, csütörtökön a füzéri plébánián.   
- Zarándoklatunk Kassán a Dómban magyar nyelvű szentmisével ér véget, a mise időpontja kb. 18:30. Ezt követően, aki igényelte, autóbusszal tud visszajönni Sárospatakra.
 
Szükség esetén bővebb felvilágosítást adunk az alábbi címeken:
telefonon: 47/ 314 107 (Kóbori Mária)
               

Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->