Szent Erzsébettel Sárospatakról – Kassára, a Pünkösdkedden induló zarándklatunkhoz információk

- Május 21-én, kedden a szentmise 11:00 órakor kezdődik a kispataki Görögkatolikus Közösségi Ház (Zarándokszállás) kápolnájában (Sárospatak, Árpád út 15.). A szentmise után a kis hátizsákkal  együtt a Szent Erzsébet Házba  (Szent Erzsébet u. 13., a Bazilika mellett) megyünk. A nagy csomagjainkat a zarándokszálláson hagyjuk, délután onnan szállítják tovább Komlóskára, ahol az első éjszakát töltjük. A zarándoklatra egy kis hátizsákot viszünk magunkkal. A kis zsák javasolt tartalma: ebédszendvicsek, víz, esőkabát, sapka/kendő a nap ellen, ezen túl az egyéni szükséglet szerinti dolgok.     

- A napok „lelki programját” a napindító gondolat, a személyes ima, a csend (délelőtt és délután 1-1 óra), a megosztások és a szentmise adja. 

- A napi táv kb. 16-25 km. Utolsó napon 34 km.                                                 

- Élelmezés: minden nap biztosítunk egyszeri meleg vacsorát a szálláshelyünkön. Útközben hideg élelemről mindenki maga gondoskodik.  

- Túrafelszerelés: hálózsák, elemlámpa, kulacs, kés vagy bicska, pohár, jól bejáratott lábbeli (nem árt, ha van egy tartalékcipő is a csomagban a jelenlegi időjárási körülmények tapasztalatai alapján), nap ellen sapka, esőkabát, kullancs- és szúnyogriasztó. Ajánlatos két hátizsákot hozni. A nagyobbikat a zarándoklat ideje alatt autó szállítja szálláshelytől szálláshelyig, a kisebbikben csak a napi felszerelést kell vinni (étel, esőkabát, kulacs, pohár). 

- Ezeken kívűl ajánlott még: vitaminok (főleg magnesium), szőlőcukor, svédcsepp, sebtapasz.

- Egyéni gyógyszereiről mindekinek önállóan kell gondoskodni!

- A zarándoklat részvételi díja a szállás költségeket illetve a napi meleg vacsorát.

- A szállások a következőképpen alakulnak: május 21-én, kedden este Komlóskán az  Általános Iskolában, 22-én szerdán, Regécen a Veronika Panzióban, 23-án csütörtökön Telkibányán a 2. számú Ifjúsági Táborban, 24-én, pénteken a füzéri plébánián.   

- Zarándoklatunk Kassán a Dómban ér véget, ahol csendes imában mindannyian hálát adunk a zarándoklaton kapott kegyelmekért. Ezt követően, aki igényelte, kisbusszal tud visszajönni Sárospatakra.

 

 

Szükség esetén bővebb felvilágosítást adunk az alábbi címeken:

E-mail: spatak@enternet.hu

telefonon: 47/ 314 107 (Kóbori Mária)


Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->