Utak, sorsok, találkozások

A Szent Jakab Utat működtető Szent Jakab Baráti Kör ezzel a mottóval szervezte meg a Camino Fesztivált 2017.április 1-jén Budapesten a Párbeszéd házában. A fesztivál célja egy olyan alkalom megrendezése volt, ami a Caminora készülő vagy azt már megjárt zarándokoknak nyújt egésznapos programot. A Párbeszéd Háza termeiben számos előadás, élménybeszámoló, beszélgetés, filmvetítés várta az érdeklődőket a Caminoról és a zarándoklásról.

A sokszínű forgatagban délután került sor a „Camino után hova tovább?” c. kerekasztalbeszélgetésre Lukácsy György, a Heti Válasz újságírójának moderálásával, hiszen ma már itthon is akadnak szép számmal infrastrukturálisan és a lelkiségében szépen felépített zarándokutak, amelyek ugyanazt vagy nagyon hasonló élményt tudnak nyújtani a zarándokolni vágyó embereknek, mint a Camino. A Zarándokpont irodavezetőjén, Ocsovai Márián kívül, Szilvay Gyula a Mária Utat, Winkler Noémi a Szent Jakab Utat, Bognár Rudolf a Magyar Zarándokutat, Turiet Lili a Szent Márton Utat, Pavlics Tamás pedig a Szent Erzsébet Utat mutatta be: miért, mikor, hol érdemes útnak indulni hazánkban, ha valakinek csak néhány nap szabadsága van de mégis lelki feltöltődésre vágyik? A második körkérdés során az egyedül vagy csoportban kérdéskörét járták körül a beszélgetőtársak.

Bízunk benne, hogy a Camino Fesztivál kerekasztalbeszélgetése és a Zarándokpont infopultjánál elhelyezett kedvcsináló szóróanyagaink is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél többen induljanak el a Szent Erzsébet Úton a Camino előtt vagy után, akár már a pünkösdi zarándoklatunkon.

(fotók: Haász Mónika)


Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->