Zarándokműhely és zarándokvezető-képzés a Párbeszéd Házában

A Faludi Ferenc Akadémia és a Viator Egyesület 3 egymásra épülő modulból álló képzési alkalmat hirdetett (műhely – képzés – gyakorlat), amire a szervezők olyan érdeklődők jelentkezését várták, akik szeretnék elmélyíteni zarándoklással kapcsolatos ismereteiket.

Az első alkalomra 2017. február 11-12-i hétvégén került sor a budapesti Párbeszéd Házában, amikor a résztvevők a Zarándokműhelyen a zarándoklással kapcsolatos elméleti ismereteiket bővíthették a teológia, biblikum, néprajz, történelem, pszichológia, művészettörténet tárgykörében, valamint betekintést nyerhetnek a zarándoklatok sokszínűségébe, a zarándoklás és a zarándokfogadás lehetőségeibe.

Ennek keretében kapott lehetőséget a Szent Erzsébet Út is a Szent Jakab Úttal és a Gyöngyök Útjával arra, hogy bemutassuk a saját utunkat, amin Pavlics Tamás önkéntesünk képviselt bennünket. A prezentációkat követően a napot kerekasztal-beszélgetés zárta, melyen az előadók számos kérdést kaptak a moderátortól és az érdeklődő résztvevőktől is a zarándokutak tapasztalatairól, azok szépségeiről, de a fizikai, lelki, emberi nehézségekről is. A mintegy 30 résztvevővel megrendezett Zarándokműhely márciusban folytatódik.

Az első alkalomról készült fotógaléria itt tekinthető meg:

https://drive.google.com/open?id=0B2R9ZKYntsAHcHVMWktjTW4wM1k


Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->